Lääne Virumaa Meistrivõistlused 2003

Lääne - Virumaa Meistrivõistlused (kinnised) toimuvad 02.-27.06.2003 Rakveres, Rakbowl OÜ saalis ( Võidu 19, 6 rada, Brunswick ).

 

Lääne - Virumaa Meistrivõistlustel 2003 järgitakse käesolevat juhendit ja  Eesti Bowlingu Liidu võistlusmäärusi.

 

Osalemisõigus ja eelvõistlus

 

Osalemisõigus on Lääne-Virumaa elanikel. Võistlus toimub kahes arvestuses: mehed ja naised. Eelvõistlus toimub alates 02.06.2003 kuni 26.06.2003 iga päev. Individuaalne, 6 sarja, euroopa mänguviis, kaks mängijat rajal. Kõik 6 sarja mängitakse ühel, mängija poolt valitud ja saaliga kooskõlastatud rajal. Soojendusvisked võistlustasu sisse ei kuulu. Saavutatud tulemust on lubatud võistluse jooksul ümber mängida, registreerudes ja tasudes uuesti võistlusmaksu. Tulemuse kontrollib kohtunik, kelleks on hetkel saalis viibiv rajameister või baaritöötaja. Tulemus märgitakse märkelehele, mis allkirjastatakse võistleja ja kohtuniku poolt. Võistlusmaks 250 krooni. Mängijate paremus selgitatakse eelvoorus saavutatud parima ühe võistlussoorituse ajal visatud 6 sarja punktisumma alusel.

 

Vahering ( 27.06 kell 18.30 )

 

Vahering toimub juhul, kui võistlusklassis registreerub vähemalt 25 mängijat. (Kui registreerub 50 mängijat, toimub kaks vaheringi). Vaheringi pääseb eelvõistluste 12 (24) paremat mängijat. Eelvoorus saavutatud punktid võetakse kaasa. Individuaalne, 4 sarja, euroopa mänguviis, 2 mängijat rajal. Radade vahetus pärast iga sarja. 2 harjutusruutu algusrajal.

 

Round-Robin  ( 27.06 )

 

Round-Robin finaali pääseb vaheringi ( või juhul, kui vaheringi ei toimu, siis eelvõistluste) 8 paremat mees- ja 4 paremat naismängijat. Eelvõistlustel ja vahevoorus saavutatud punktid võetakse kaasa. Individuaalne, 8 sarja meestele ja 4 sarja naistele Round-Robin süsteemis koos kohamängudega, euroopa mänguviis, boonustega ( võidu eest 30 punkti, viigi eest 15 punkti ). Radade vahetus vastavalt tabelile. 2 harjutusruutu algusrajal.

 

Stepladder (27.06)

 

Kohamängud stepladder süsteemis meestele ja naistele. Stepladder  finaalidesse pääsevad:                                                                                                              a) meeste arvestuses Round-Robin finaali 4 paremat

b) naiste arvestuses Round-Robinis osalejad

Matsid koosnevad ühest sarjast, mats esikohale koosneb kahest sarjast. Ameerika mänguviis, kaks mängijat rajapaaril. Matsi võitja on mängija, kes saavutab suurema punktisumma, matsis esikohale kahe sarja kokkuvõttes. Võrdse punktisumma korral mängitakse uuest 9. ja 10. ruut võitja selgumiseni.

 

Autasustamine

 

Võistluste võitjaid autasustatakse medalitega, mõlema klassi kolme paremat autasustatakse auhinnarahadega.